Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia on kokonaisvaltainen hoitomenetelmä, joka sisältää jalkojen, käsien ja korvien heijastepisteiden painelua ja hierontaa. Heijastepisteet vastaavat kehon tiettyä kohtaa eli keho heijastuu pienoiskoossa käsiin, korviin ja jalkapohjiin. Jalkaterät toimivat näin koko elimistöä heijastavana peileinä. Vyöhyketerapian avulla voidaan hoitaa ja vahvistaa kehoa.

Kysymyksiä vyöhyketerapiasta

Kuinka usein?

Terveyttä tulisi hoitaa ennaltaehkäisevästi. Mitä parempi terveydentilasi on ja mitä nopeammin vaivoja päästään hoitamaan, sitä vähemmän hoitokertoja tarvitaan.

 

Kroonisten vaivojen hoitoon tarvittavien hoitokertojen määrään vaikuttavat hoidettavan ikä, yleiskunto ja mahdolliset lääkitykset.

 

Yleinen hoitokertojen määrä on 5–10 kertaa. Vauvoilla riittää usein 3–5 hoitokertaa.

 

Kenelle?

Vyöhyketerapiaa voidaan suositella vauvasta vaariin. Lapsille vyöhyketerapia on erinomainen hoitomuoto mm. koliikkiin, vatsavaivoihin, uniongelmiin sekä korvatulehduksiin.

Hoitoon tullessa kevyt, rento vaatetus on suositeltavaa. Hoidon aluksi tehdään haastattelu, jonka mukaan suunnitellaan sinulle sopiva hoitoalue ja käytettävä hoitoa tukeva Frantsilan  tai feelingsin eteeriset öljyt tai jalkakylpysuolat. Hoito aloitetaan aina jalkakylvyllä, jonka aikana tehdään kevyt niska-hartia-pääalueiden käsittely. Itse hoidon ajan asiakas makoilee lämpimien peitteiden välissä ja hoito tehdään jalkateriä ja jalkapohjia käsittelemällä. 

 

(Vyöhyketerapia on mahdollista tehdä myös pelkästään käsille. Tällöin hoidon teho ei ole ihan niin voimakas mitä se on tehtäessä jaloille. )

 

Jos mahdollista, pidä loppupäivä vapaata, sillä hoidon jälkeinen olosi on  rentoutunut, väsynyt ja ehkä hieman uninenkin.

 

Muista juoda hoidon jälkeen runsaasti vettä!

 

Hoidon esteenä mm. flunssa, kuume, kesken olevat syöpähoidot, rokotukset (viikko hoidon jälkeen tai 2 viikkoa rokotuksen jälkeen), raskauden ensimmäiset 3 kuukautta. Mikäli olet epävarma voidaanko hoitoa tehdä, ota yhteyttä!